BANDEN

Banden

De band vormt het enige contact tussen de auto en de weg. Daarom zijn de banden één van de belangrijkste onderdelen van een auto. Als specialist op het gebied van banden kan Leen Post Banden u informeren én adviseren over de mogelijkheden. Bovendien heeft u keus uit banden van alle bekende merken. Wij adviseren om zomerbanden bij minimaal 2 mm te vervangen en winterbanden bij 4 mm. Laat ook regelmatig uw bandenspanning controleren. Een juiste bandenspanning is zeer belangrijk voor uw rijcomfort, brandstofgebruikt en een juiste slijtage.

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek. In veel landen zijn winterbanden verplicht, houdt hier rekening mee als u naar zo’n land op reis gaat.

Hoe herken ik een winterband?

Behalve aan het profiel kunt u de winterband herkennen aan een code op de zijkant van de band. Wij adviseren u banden die voorzien zijn van de M+S-aanduiding én het sneeuwvloksymbool als winterbanden te kopen.

 De nieuwe generatie winterbanden is net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ook de duurzaamheid ligt op hetzelfde niveau. Winterbanden zijn -ook in de Benelux- geen overbodige luxe. Winterbanden zijn gemaakt voor de weersomstandigheden tijdens het rijden in de herfst- en wintermaanden: lagere temperaturen en veel neerslag. Wanneer de R in de maand is rijdt u winterbanden en de overige maanden zomerbanden. De opslag van uw banden kunt u door ons laten verzorgen in ons bandenhotel.

Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Bij een goed gebalanceerd wiel is uw wegcontact beter, dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto, en niet te vergeten de levensduur van uw band. Voor het balanceren kunt u ook terecht bij Leen Post Banden.

Uitlijnen

Trekt uw stuur naar links of rechts of slijten uw banden scheef? Laat dan uw auto bij Leen Post Banden uitlijnen. Uw auto rijdt dan niet alleen een stuk veiliger, u bespaart bovendien brandstof en uw banden gaan langer mee. Een auto die goed uitgelijnd is rijdt een stuk prettiger. Wij maken gebruik van de nieuwste uitlijnapparatuur.

Ook voor:

APK keuring personenauto's

Bel voor een afspraak: